Knitting_diary

Kézműveskedés

 

 

 

Knitting_diary
Knitting_diary

Ez itt a kötés-naplóm, amely a fellelhető leírások alapján, magamnak tartott továbbképzések során tanúsított eredményeimet rögzíti. A kötés nyelve, ugyanolyan összetett, mint bármelyik nyelv. Ugyanazt a műveletet több, sokszor, nagyon sokkal több jellel ábrázolja. Máskor az egyforma jelek, különböző műveleteket adnak. Vagy kiderül, hogy nyelvjárásonként változó, addig még sosem látott jelet használ, egy már ismert művelethez.

Knitting_diary
Knitting_diary

A jelecskékhez írt szöveges magyarázat többször kuszálja össze, mint megvilágosítja, hogy mi is a teendő. Végül mindehhez hozzájárulnak a helyi szleng alapján megírt kötésminták, amelyek semmiféle összefüggést nem mutatnak a korábban megismert jelnyelv elemeivel.
Végre kibogozom, hogy mit kell csavargatni, átemelni, leengedni és akkor elkészítek belőle egy minta-darabkát. Ezen például, két, egymásra nagyon hasonlító, de mégsem egyforma, különböző módon előállított minta van.
Aztán az eredményeimet rögzítve, felhasználom, egy nagyon vastag tűvel, vastag fonalból – ami a gyors elkészülés egyik garanciája – készülő darabhoz.

Knitting_diary
Knitting_diary

Végül, itt látható a pulcsi kezdemény, amit meg akarok kötni magamnak, de a fent leírt kutatásaim miatt, folyton eltérülök.
Ha a festés közben kialakuló lelkiállapotot, egy buborékhoz hasonlítottam, amelyben megszűnik tér és idő, úgy a kötés, egy sivatagi vándorútra hasonlít, ahol némi felüdülést a közeledő mintasor, oázis ígér, viszont a többi, automatikusan és monoton kötött rész, kiváló terepe az elmélkedésnek, ha úgy tetszik, meditációnak.

Knitting_diary
Knitting_diary

Végül, a kötős videókat leszedtem a YouTube-ról. Annyi jó tutoriál van, amit gondosan elkészítettek szorgalmas asszonyok, hogy nem szaporítom a számukat, egy kevésbé alapossal, csak azért, mert én csináltam.

Sapi
Sapi

Knitting
Knitting

20220107
20220107

Égen-földön kerestem a régi, golyós számolót, de sehol sem találtam. Végül így oldottam meg a mintázott sorok számolását.

Kumihimo
Kumihimo

Végre, végre, megtudtam, hogy készül a virágos @kumihimo. Természetesen leírom, ha valakit érdekel. Szóval, mindenképpen leírom, de most csak néhány kép feltöltésére van időm.

Kétoldalas, fregoli kumihimo.
Kétoldalas, fregoli kumihimo.
Virágmintás kumihimo
Virágmintás kumihimo

Nem gyöngy, bár Nyakigláb és Puszi-nyuszi szeme, orra, fogai, gyöngyből a legcsinosabbak. Alternatív karkötő gyerekeknek és kiskorú felnőtteknek.

Nyakigláb és Puszi-nyuszi
Nyakigláb és Puszi-nyuszi
Két nyúl
Két nyúl

Van még mit gyakorolni. Ilyesmi lehet a lufi állatkák hajtogatása. Sok véletlen, a legjobb szándékkal.

 

Translate »