Legfrissebb híreim

Időközben, 2023 január lett.

Ha mindenki ekkora kihagyásokkal tudósítana a friss hírekről, mint én, boldog emberek lennénk.

Időközben, 2022 márciusa lett.

Már évekkel ezelőtt megfosztottak a kokárdámtól, a napokban a nemzeti dalomtól és ma a Kossuth teremtől. “Így megy ez.” (Vonnegut)

2022 március
2022 március

 És a dolgok állását látva, attól félek, hogy a plakát tervezőinket (is), a jövőben (is) Észak-Koreából importáljuk.
Ki hitte volna, hogy a béka segge alatt, újabb mélységek nyílnak?
Vagy inkább, nézzek felfelé, hogy észre vegyem a zuhanó drónt?


Remélem, hogy korunk gyermeke az “alkotó”; egy önjelölt, alkalmatlan, képzetlen, kontraszelektált “grafikus”. Ha nem így van, akkor elnézést kérek, viszont még inkább kétségbeesem. Több példát hozhatnék, sajnos, de nálam most ez van a top 10-ben.

Végre, rákerült a sor. Elkezdtem az Adobe Animate-t tanulni. Igaziból. Tutoriálok alapján. Ugyanis, nekem még mindig tart a karantén. Első művem, fejlesztés alatt. 

Táskát még nem varrtam. Úgy értem, hogy mostanában.  Hirtelenjében kettő is lett. Ómika régi hímzéseit használtam fel hozzájuk.

My bags
My bags

Azt gondoltam, hogy néha én is felteszem az ebédemet. Egy szelet lazac, mindkét oldalán 6-6 percig pirítva, saját fűszerkeverékkel bedörzsölve, salátaágyon, kuszkusszal körítve. Hű, de finom

Lazac

Augusztus 20, és az oleander ismét nekirugaszkodott. Másodszor borul virágba, mióta idekerült.

Oleander
Oleander

… és a tüzijáték visszfénye:

Visszfény
Visszfény

 

Úgy emlékszem, hogy lejjebb, dátumok is vannak. Aztán elmaradt. 2019 június 22 van, a klímakatasztrófa miatt, vagy annak dacára, égető forróság van, amit a növényeim, látszólag szeretnek.

Futóka
Futóka
Tölcsérke
Tölcsérke
Sokan
Sokan

Felmegy az ember hídra. Letesz egy szál virágot. Elmond egy ateista imát a vízbefúltak lelki üdvéért. Aztán kéri az isteneket, hogy többé ne történjenek ilyen szörnyűségek. Aztán azt kéri, hogy ha történnek is, ne az ő szeretteivel történjenek. De aztán hálát ad azokért az emberekért, akik ha jelen vannak egy katasztrófa helyszínén, azt teszik amit kell, azt teszik, amit tudnak, teszik amire képesek.
Aztán hálát ad Bagyó Sándorért.
Nem ismerem személyesen, de régóta hálás vagyok a sorsnak, hogy a fiamat gyerekkorában összehozta vele, mert az ő példája egy életre szóló példa volt kitartásból, emberségből, szolgálatból a fiam számára.
Az én kormányomban ő már rég miniszter.
Most köszönöm meg, hogy soha nem kellett félnem elengedni a fiamat a Balatonra. Tudtam, hogy jó helyen van a vízimentők között. Vigyáznak egymásra, vigyáznak ránk.
És odaérnek.

 

Lassan két éve kísérem figyelemmel a jövő városának uszodáját. Mármint a gödör mélyítését 🙂

A gödör
A gödör

Május, Anyák napja, az előző bejegyzésem tavaszi örvendezéséhez képest újra tél lett. De a gyönyörű virágomat, idén is megkaptam.

2019 Anyák napja
2019 Anyák napja

2019. Újra tavasz van. Kicsit sem hasonlít az előző tavaszokhoz. A levegő páratelt és füstös. Fuldoklunk az oxigénhiánytól. Az autósok rendületlenül pöfögnek, ahogy az összes pöfögők rendületlenül vagy méginkább pöfögnek. Néha azt hiszem, hogy csak én sajnálom, hogy tönkretettük azt a szép és illatos bolygót.

Tavasz
Tavasz

És készítettem egy adag ősi, népi gyógymódon alapuló csodaszert is valakinek. 

Csodaszer
Csodaszer

Se nem hír, se nem más. Tegnapelőtt a kezembe nyomta anyu szantálfaláncát a testvérem. Nem sokkal azután, hogy szantálfaolajat vettem egy drogériában. Erről ő nem tudott. Szantálillatú könnyekben fürdök.

A mi utcánk
A mi utcánk

Úgy gondolom, hogy át kellene engedni a választás jogát a döntéshelyzetben lévő felnőtteknek. Az ember ereje teljében szervezhesse meg, hogy akar élni, mi legyen vele öregen, betegen. Milyen iskolákba járjanak a gyerekei, stb. Fiatalon elég rugalmas ahhoz, hogy felismerje a kor változásait és változtasson a nézetein, de eléggé szereti a szüleit és a gyerekeit ahhoz, hogy a legjobbat akarja nekik és meghallja a kívánságukat. De, mert nálunk nem ezeken az alapokon működik a választási rendszer, én a magam számára úgy alakítottam át, hogy akárminek is tartom; taktikusnak, szélsőségesnek, okosnak, butának, odateszem az ikszet, ahová ők mondják. Kiikszeltem magam a több, mint negyven év alatt. Dönthessenek a gyerekeim!

Egy újszülöttnek minden vicc új.

Révész

Zorán, Majka

Mangalica tér
Mangalica tér

Nem is tudják vagy nem érdekli őket, hogy temetetlen holtak társaságában esznek Különben sem alkalmas a tér efféle rendezvények fogadására. Szűkös, kényelmetlen. Miért is nem a jól bejáratott Vörosmarty téren rendezték meg ezt az eseményt is?

Amikor öreg anyóka leszek, ha leszek, csinos, piros sapkák kötésével fogom kiegészíteni a nyugdíjam, ha lesz nyugdíjam. Mint például, ezek itt:

Piros sapka
Piros sapka

Duna
Duna

Elliot Smith

Kiderült, hogy egy az akciók közül, amelyek mellett vakon és süketen mindig elmegyek, gondolván, hogy ez nem rám vonatkozik, gyermeklelkű menyemnek köszönhetően mégis megtalált. Elkísértem őt Stikeez-t cserélni a Lidl parkolójába. Ez csuda jó szórakozás volt! És a maradék törpikéket megkaptam 😀

Stikeez a Lidlben
Stikeez a Lidlben

 

Lidl Óbudán
Lidl Óbudán

 

Jövevények
Jövevények

 

Gyalogok
Gyalogok

 

Újak
Újak

Az én utcámban senkit sem hagynak az út szélén. Valaki összeesett és megütötte a fejét. A környékbeli kis üzletekből kiszaladtak segíteni. Mentőt hívtak, ernyőt tartottak a feje fölé és letakarták az eső elől. A mentő is hamar érkezett. Sokáig villogott még a ház előtt, mielőtt szirénázva elindult volna.

(A napokban érkezett a hír, hogy a néni néhány nap múlva a kórházban meghalt. Az öregek nagyon törékenyek. Egy, látszólag kis esés is a halálukat okozhatja. Hiába érkezett gyorsan a segítség.)

Esés
Esés
https://ostorosagnes.tumblr.com/post/161055604300/küldöttség-érkezett-de-az-ajándékukban-nem-volt


Időről-időre ideteszem, a Bajcsy kapualjak és lépcsők állandó lakosait.

2017 március
2017 március

 

Andrássy úti lakos
Andrássy úti lakos

 

Bajcsy 2017. 04. 11.

… és Kőbánya-alsó vasútállomás képeit. Mióta gyakrabban megfordulok arra, idestova két éve, azóta egyre romlik, az eredetileg sem túl vonzó állapota.

Kőbánya-alsó, 2017 március
Kőbánya-alsó, 2017 március

Kőbánya-alsó, 2017 március
Kőbánya-alsó, 2017 március

 

… és nyitottam egy új oldalt  az uszodai viszontagságaimról.

Egyre hidegebb van…

Hold
Hold
Csak rossz dolgok történnek mostanában… ne is beszéljünk róluk!
De, közeledik a Karácsony és két rossz hír között – ünnep a munka, például; a gif készítés is.
Karácsonyi köszöntő
Karácsonyi köszöntő
 
 
 
végre van egy percem és tényleg csak egy…
Leveleim
Leveleim
 
Látogatók
 
Figyelem és tanulom a gyárilag beállított értékek és a saját beállítások közötti különbségeket. Ez itt az NX300 egyik gyári template-je:
Ablakomból esti fények
Ablakomból esti fények

Ez pedig saját állítgatás:

Elsuhanó busz
Elsuhanó busz

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »