Festmények

2020-ban karantén van. Előkerültek a régi hobbik. Akvarellezés, nem éppen hagyományos módon. Az biztos, hogy nyakig festékes vagyok.

Most, a Gozsdu Montremartnak köszönhetően, újra festek. Ugyanolyan gyorsan telik az idő, mint a középiskolában, ahol reggel leültem a rajzbakra és kettőkor nem értettem, hogy telhetett el ilyen gyorsan a délelőtt. Most már megfelelési kényszerem sincs, igazi örömfestő lettem és élvezhetem amit csinálok.

Bébi a fügefa alatt
Bébi a fügefa alatt
Örök modell
Örök modell

Középiskolai munkáim, egy rajztanítást oktató könyv illusztrációiként. Sok év elteltével, akár ezeket is megmutathatom. A középiskolai rajztanárom, megelőzve korát, kézikönyvet barkácsolt, rajzolni vágyóknak. A tanítványai, a mi munkáinkat használta fel illusztrációként. Az első kiadást nem is bántam annyira, a második, amit már a halála után a családja adatott ki, kicsit zavart. Ez már a rendszerváltás után történt, a szerzői jogokra, jogdíjra, kicsit jobban figyelhettek volna. Arra sem vették a fáradtságot, hogy megkeressenek és engedélyt kérjenek az újbóli megjelentetéshez.

Koponya
Kúp
Kúp
Borító
Borító

Régen volt, igaz sem volt. De, az biztos, hogy már sok nincs meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük