WordPress

2020. 04. 24.

Hálás vagyok, hogy a honlapomon, a szerver kezelője elvégez bizonyos beállításokat, melyek okát-célját nem tudom, de remélem, hogy a jobbító szándék vezérli. Még mindig nincs elég időm, hogy profivá képezzem magam WP-ben.

régebbiek:

Néhány, párhuzamosan lefuttatott sebességmérés után egyértelmű, hogy a Chrome böngészőt valami lassítja. Vagy én vagyok nagyon béna és nem veszek észre valamit vagy az összeesküvéselméletek híveinek van igaza és a Win 10-ben beépített lassító van, hogy az Edge használatára kényszerítsen. Ráadásul ez ellen nekem nincs is kifogásom, csak egyszerűen megszoktam, hogy mindig azt nyitom ki. A player továbbra is vacakol, de most nem foglalkozom vele.

A legtöbb bonyodalom a videó playerrel van. A flash alapú lejátszót leváltottam, mert azt tanácsolta a SEOceros az automata weboldal elemző szolgálat. Azóta a harmadikat próbálom ki. Mindegyiket másként kellett engedelmességre kényszeríteni. Ez (Huge-IT) most elég logikusan, viszont esetlegesen működik. Ha úgy tetszik neki, akkor mosolyogva lejátssza a YouTube-ról beillesztett videót, aztán ugyanazt az eljárást megismételve; nem. Ha valaki olvassa ezt a palackba zárt üzenetet és van egy jobb ötlete arra, hogy melyik lejátszót használjam, az ossza meg velem!

[huge_it_video_player id=”9]

Az első írásos nyomok 2004-ből maradtak fenn. Egy Dreamweaverben fejlesztgetett honlap nyomai. Egyenként kellett elkészíteni minden elemét az oldalnak, a képeket egyenként méretezni és átalakítani a megfelelő formátumra. Időigényes munka volt, de mert hobbi volt és az is maradt, mindig csak akkor nyúltam hozzá, ha volt hozzá kedvem. Annyira szerettem az érintésre áttetszővé váló és átszíneződő képhivatkozásokat, hogy nagyon nehezen tudtam lemondani róluk, amikor végül a WordPressre váltottam.  Lassan ebben a rendszerben is eligazodom, de olyan sokféle tanulnivalót kínál, hogy nehéz választani az SOE programozása vagy a dizájn csiszolgatása között. Azt hiszem, hogy akkor leszek elégedett, amikor visszatalálok az “eredeti” felvetéshez és a mellékelt illusztráció szerinti alapokon meg tudom kérdezni, hogy meg lehet-e bízni egy huszonegyedik századi naplementében. És most még azt is megírom, hogy az első feliratban még huszadik század villogott. Akkor nem is volt bonyolultabb feladatom, mint annak a gifnek az átalakítása.

 

Régi kezdőlap
Régi kezdőlap

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »