Apeh

Az APEH (tudom, hogy már nem ez a neve) küldött egy ajánlott levelet. A postás , a bejutás legcsekélyebb szándéka nélkül, értsd:  nem csengetett be, értesítőt hagyott a levélszekrényemben. Elmentem a postára. Sorszámot húztam. Megkaptam a levelet. Benne volt az a részletező elszámolás bizonyos befizetésekről, melyekhez nem férek hozzá az ilyen célokra létrehozott ügyfélkapu rendszeren keresztül, a saját folyószámlámon, tehát ajánlott levélben kértem tőlük, hogy küldjék el.  A három oldalnyi szám mellett egy értesítés, hogy fizessek be egyszer kétszáz, illetve egyszer háromszáz forintot – illetékbélyeg felragasztásával – a költségekre. Megvettem az illetékbélyeget a postashopban. Aztán újabb sorszámot húztam. Az illetékbélyeggel ellátott lap feladása valamennyi pénzbe került. Nem kértem számlát.
A fenti eseménysor többet elmond nekem az ország általános állapotáról és a benne élők szellemi aktivitásáról, mint bármi más. Tudom, hogy mi – a többiek – nem vagyunk sokan, de nem lehetne tenni valamit? Valami ötlet? Vagy, úgyis mindegy?

Az APEH (tudom, hogy már nem ez a neve) küldött egy ajánlott levelet. A postás , a bejutás legcsekélyebb – nem csengetett be – szándéka nélkül, értesítőt hagyott a levélszekrényemben. Elmentem a postára. Sorszámot húztam. Megkaptam a levelet. Benne volt az a részletező elszámolás bizonyos befizetésekről, melyekhez nem férek hozzá az ilyen célokra létrehozott ügyfélkapu rendszeren keresztül, a saját folyószámlámon. A három oldalnyi szám mellett egy értesítés, hogy fizessek be egyszer kétszáz, illetve egyszer háromszáz forintot – illetékbélyeg felragasztásával – a költségekre. Megvettem az illetékbélyeget a postashopban. Sorszámot húztam. Az illetékbélyeggel ellátot lap feladása valamennyi pénzbe került. Nem kértem számlát. A fenti eseménysor többet elmond nekem az ország általános állapotáról és a benne élők szellemi aktivitásáról, mint bármi más. Tudom, hogy mi – a többiek – nem vagyunk sokan, de nem lehetne tenni valamit? Valami ötlet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »